Szombat, 06 23rd

Last updateH, 18 Jún. 2018 8pm

Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

E-napló

Száraz Tamás

 mayor small ssl

Tisztelt szülők és diákok!

2011. áprilistól minden gimnazista számára hozzáférhető az elektronikus napló iskolánkban.

A belépéshez szükséges adatokat az osztályfőnöktől lehet átvenni.

Az elektronikus napló a következő címen érhető el: https://195.199.157.9.

Szülői belépés esetén ne feledjék el a szülői belépést választani! Leíráshoz kattintson ide.Bármilyen probléma, kérdés, vagy akár vélemény esetén a csiknaplo(kukac)gmail.com e-mail címre lehet írni.

mayor

 

Az iskolában Száraz Tamás tanárúrtól kérhető segítség.

Makovecz Éva
igazgató

Kapcsolat

Száraz Tamás

slide-6

OM azonosító: 034799

Igazgató: Makovecz Éva
1027 Medve u. 5-7.
Telefon: 201-1137, +36-20-228-0543

Fax: 212-5495

 Email: 

Tel. +3630-9433695

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hagyományaink

Száraz Tamás

Gólyabál és TÖK party:
Novemberben szoktuk megrendezni a gólyabált és a TÖK partyt. A gólyabálon a tizedikesek mindig készülnek valami apró meglepetéssel a gólyáknak. Tavaly például egy csort és egy pon-pont kaptak a kilencedikesek, természetesen jelképesen az iskolakezdéshez. Az új gólyák számíthatnak idén is meglepetésükre a gimnazistáktól.
A TÖK party igazán nagy sikerrel telt mind a tanárok, illetve a diákok körében is. A gyerekek musorral kedveskedtek egymásnak. Volt, aki saját zenekarát mutatta be a közönségnek, de a lányok hastánca is nagy ovációt keltett, majd utána következett a fergeteges buli. A dekoráció is látványos volt, a tanulók tökfejeket készítettek, valamint a rengeteg gyertya már kezdettol fogva megteremtette a jó hangulatot. A bulira nagyon sokan jöttek el, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén is megrendezzük a TÖK partyt a gimnazisták legnagyobb örömére.

Szalagavató bál:
Decemberben tartjuk szalagavató bálunkat, ahol "öreg" diákjaikat köszöntjük és avatjuk fel. Az avatás után a tizenkettedikesek keringot és egy szabadon választott táncot is eloadnak szüleiknek, tanáraiknak, valamint rokonaiknak és barátainak. A tanárok diákparódiával készülnek mindig nagy ováció kíséretében, valamint a tizenegyedikesek is mindig tartogatnak meglepetés programot az idosebb diákok számára. A szalagavató bál a szülokkel együtt közös tánccal zárul.

Maszkabál:
Általában februárban rendezzük meg a farsangokat, külön az alsósok, az 5.-6.-ok, a 7.-8.-ok és szintén külön, de nem utolsó sorban a gimnazistáknak.
Törekedtünk arra, hogy a diákokban ne csak egy egyszeru buliként maradjon meg a farsang, ezért számos programmal színesítettük a partikat. Többek között mindegyik maszkabálon megrendeztük a bálkirály-bálkirályno választást, volt táncverseny, hastáncolás, sms fal -ahol nyilvánosan üzenhettek egymásnak a diákok-, divatbemutató, karaokee show, mely musorokat külön-külön ajándékokkal jutalmaztunk.
Ügyeltünk a dekoráció és a fények magasabb színvonalára is, amely még intenzívebb lelkesedést eredményezett a gyerekek körében.

Bálint napi üzenetelés:
Talán az egyik legkedvesebb programunkat február 14.-én tartjuk, amely a "Bálint napi üzenetelés"-ből áll. A gyerekek elozetes hirdetés alapján, üzeneteket írhatnak egymásnak, melyeket a "Cupidók"-nak beöltöztetett alsósoktól kapnak meg a címzettek. A gimnazisták romantikus zenei összeállítással is kedveskednek a gyerekeknek, melyet egész nap -szünetekben- hallgathatják a tanulók az iskola rádión keresztül.
Az elsöpro siker miatt úgy döntöttünk, hogy hagyományt teremtünk ezen a napon iskolánkban, ezért diákjaink jövore is számíthatnak a Bálint napi üzenetekre.

Csik nap:
Márciusban rendezzük mag hagyományőrző ünnepségünket, Csik Ferenc, egykori olimpikonunk és névadónk emlékére, a Csik napot.
E neves alkalommal Csik Ferenc egykori sporttársai, családtagjai szokták nálunk tiszteletüket tenni, valamint sportiskola révén minden évben olimpikonokat, híres sportolókat is invitálunk rendezvényünkre. A tavalyi ünnepség az olimpia szellemében zajlott, ahol Schmitt Pál is megtisztelt jelenlétével.
Büszkeség tölt el minket, hogy neves sportoló diákok járnak iskolánkba, ezért rövid filmet szoktunk készíteni, hogy ok hogyan, illetve miként élik meg sportkarrierjüket. A musorok után a Csik díjakat kiosztjuk tanárjaink és diákjaink részére, amely igen nagy elismerést jelent lelkiismeretes, odaadó munkájukért. Csik Ferenc dombormuvének megkoszorúzása után állófogadással zárjuk a Csik napot.

Németh László megemlékezés:
Németh László, neves írónk a Medve utcai Általános Iskolában töltötte diákéveit, majd már felnottként iskolaorvosként egészségtan tanárként munkálkodott is6kolánkban. Minden év tavaszán koszorúzzuk meg dombormuvét a Szilágy Fasornál, illetve sírhelyét a Farkasréti temetoben.

Medvest:
Szintén tavasszal rendezzük meg színvonalas évzáró gála estünket, a Medvestet. 
A rendezvényt a Marcibányi téri Muvelodési központban szoktuk megtartani. Ekkor minden osztályból készülnek a gyerekek valamilyen szabadon választott produkcióval, melyet szülok, barátok is megtekinthetnek. 
A gimnazista gyerekektol tavaly például az Egri csillagokat láthattuk, de volt különbözo táncos, szavaló, éneklo és hangszeres produkció is.

Maratoni videózás:
Idén harmadik éve fogjuk megtartani iskolánkban a maratoni videózást, amely az elmúlt két évben is sikeres volt gimnazista diákjaink körében. Ez a programunk a nevébol adódóan egy 12 órás videózást takar, amely -személyes élményemre támaszkodva- kellemes beszélgetésekkel, és színvonalas filmek vetítésével telik.

Táborok:
Több mint 10 éve, minden évben német tábort szervez az iskola, amely ragyogó lehetoséget nyújt a diákoknak a nyelvvizsga felkészülésére. A táborban délelottönként nyelvtanulás, délután játékos szabadfoglalkozás folyik.
A gyerekek már csak Fenyvesi táborként emlegetik az iskola nyári táborozási lehetoségét. Alsósok, felsosök és gimnazisták egyaránt jelentkezhetnek a táborba, melyrol idén is felejthetetlen, gazdag élményekkel tértek vissza a gyerekek.
Iskolakezdéskor megyünk gólyatáborba a kilencedikesekkel, illetve néhány vállalkozó kedvu tizedikes diákkal, akik a saját gólyatábori élményeikre támaszkodva összeállítják az új gólyáknak részleteses programtervüket.
A gólyák itt bebizonyíthatják rátermettségüket, hiszen rendkívül suru programokkal dúsított napjaik, vetélkedokkel, játékokkal, ügyességi versenyekkel telnek. Természetesen a tábor célja az új osztályfonökkel és az osztálytársakkal való megismerkedés. A tábor végét a gólyaavatás pecsételi meg.

Iskolánk körzete

Száraz Tamás

Az iskolánk körzetébe tartozó utcák (bejelentett, állandó lakcímmel):

Árpád fejedelem útja 1-2. - Bajvívó u. – Baka u. - Bakfark Bálint u. - Bem rakpart 25/a-tól végig - Bem József u. - Bem József tér - Bodrog u. - Buday László u. - Csalogány u. páratlan oldala - Csapláros u. - Erőd u. - Fazekas u. 5-től, illetve 6-tól végig - Feketesas u. -  Fényes Elek u. - Fő u. - Frankel Leó út 1-23-ig és 2-26-ig - Ganz u. – Germanus Gyula park - Gyorskocsi u. - Henger u. - Horvát u. - Jurányi u. - Kacsa u. - Kandó Kálmán u. - Kapás u. - Keleti Károly u. – Kis rókus u. - Kitaibel Pál u. - Kút u. - Lipthay u. -  Margit krt. - Margit u. - Margit tér – Mechwart tér - Mecset u. - Medve u. – Nagy Imre tér - Petrezselyem u. – Rét u. - Rómer Flóris u.1-51-ig és 2-52-ig - Rózsahegy u. - Szász Károly u. – Tizedes u. - Tölgyfa u. - Török u. - Üstökös u. - Varsányi I. u. - Varsányi I. udvar - Veronika u. - Vidra u. - Vitéz u.

Játszóház

Száraz Tamás

Kedves leendő Elsős Óvodások és Szüleik!

A 2012/2013-as tanévben is szeretettel látjuk a következő tanévben első osztályba készülő ovisokat és szüleiket a Csik Ferenc Általános Iskolába, JÁTSZÓHÁZUNKBA, amely havonta, szombati napokon 9 - 11 óráig kerül megrendezésre. Találkozhattok a leendő elsős tanító nénikkel, akik izgatottan várják már ezt az alkalmat. Sok játék, mese, mozgás, kézműves foglalkozás vár rátok, német és angol nyelven is!

- Egyik osztályunkban kiemelt szerepet kap a sport; az úszás- és korcsolyaoktatás mellett angol vagy német nyelven is tanulhattok.

   Leendő tanító néni: Takácsné Ungár Eszter

- Másik osztályunkban a német nyelv tanulása a fontos, ezért a testnevelés és a rajz tanítása is német nyelven történik.

   Leendő tanító néni: Róna Ágnes

Helyszín: Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, 1027 Budapest, Medve u. 5-7.

A játszóház időpontjai: 1. október 13. /VÁLTOZÁS!/          4. 2013. február 2.

                                          2. november 17./VÁLTOZÁS!/             5. március 2.

                                         3. december  8.                              6. április 13.

 

Őszi nyílt órák időpontja: 2012. okt. 10. - 12. között  

Tavaszi nyílt órák: 2013. febr. 11. - 15. között 

/ A nyílt tanítási órák pontos megjelölésére később kerül sor, kérjük, honlapunkat kísérjék figyelemmel!/

Nagy szeretettel várunk minden kedves leendő elsőst és szüleit!  

Eszter néni és Ági néni J 

Képek a korcsolyás játszóházról

Száraz Tamás

kmh jgkori torna1

kmh jgkori torna2

kmh jgkori torna4

kmh jgkori torna8

kmh jgkori torna9

kmh jgkori torna3

kmh jgkori torna10

Alsó tagozat

Száraz Tamás

Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium.

             Alsó tagozat - ismertető        

Iskolánkat 140 éve alapították majd építették fel itt a Medve utcában. E 10 éve megújult iskolaépületben töltik diákéveiket az ide beiratkozó kis elsősök, s itt tanulják meg az olvasás – írás és számolás alapjait, a későbbiekben pedig itt folytathatják tanulmányikat felsőben és gimnáziumban is!

Intézményünk szép, jól felszerelt épületében, a földszinten (a főbejárattól balra) találják meg az alsós osztályainkat. Jól elkülönülve a nagyobb korosztályoktól, családias légkörben éli hétköznapjait a nyolc alsós osztály. A 2013-as tanévtől  három első osztályban kezdik meg a kicsik az iskolát, így az alsós osztályainkból az egyik 4. osztály az első emeleten - az új épületszárnyban - a felsősökhöz költözik.

Világos, kulturáltan berendezett, a korosztályok igényeit maximálisan kielégítő osztálytermekben folyik az oktató és nevelőmunka. 
Az optimális tárgyi feltételek mellett,  nagyon lelkes tanító nénik színvonalas munkája biztosítja azt, hogy az alsós korosztály jól érezze magát a délelőtti órákon és itt játszva tanulva, elsajátítsa a tantervi követelményeknek megfelelő tudásanyagot. Tanítóink első osztálytól egészen negyedik osztályig viszik osztályaikat, így négy éven át megvalósítható egy testre szabott, a tanulók egyéni képességeit figyelembe vevő fejlesztő munka. Munkájukat fejlesztő pedagógus, pszichológus is segíti. Tanulóink rendszeres logopédiai szűrésen vesznek részt, s ha szükséges foglalkozásokat tart számukra iskolánk logopédusa. A zene iránt érdeklődő gyermekekkel a kerületi zeneiskola tanárai foglalkoznak hangszeres zeneórákon. 
Régi hagyományokat követve, minden alsós évfolyam egyik osztályában lehetőséget adunk a német nyelv alaposabb elsajátítására a plusz német és a testnevelés órákon. Ezeken az órákon németül szól a tanulókhoz a pedagógus, így 4. osztályra nagy szókinccsel és alapos német tudással rendelkeznek tanulóink.
Másik osztályunkban a köznevelés típusú sportiskolai kerettanterv alapján, a testnevelés–sport kap nagyobb szerepet. Ezekben az osztályokba azok a tanulók járnak, akik az egészséges életmódot követve, szeretik a mozgást vagy elkötelezett hívei egy-egy sportágnak, s később e területen szeretnék tudásukat kamatoztatni. Itt a mozgás mellett ugyanúgy fontos a tanulás, a nyelvek elsajátítása, ezért lehetőséget adunk angol vagy német nyelv tanulására is. 
A nagy érdeklődésre való tekintettel a 2013-as tanévben, elsőben elindítunk egy harmadik általános osztályt is, melyben szintén lehetőség nyílik az angol vagy német nyelv elsajátítására.

Felmenő rendszerben bevezetésre kerül a mindennapos testnevelés. Ennek keretében heti 5 órában biztosítunk mozgáslehetőséget alsósainknak. A köznevelés típusú sportiskolai kerettantervű osztályokból elsőseink és másodikosaink hetente járnak úszni. Ezekben az osztályokban lehetőség van a jégkorong alapjainak elsajátítására a hetente zajló korcsolyaoktatáson. A korcsolyaoktatás - igény esetén a párhuzamos osztályok érdeklődő tanulóinak is rendelkezésre áll, kedvezményes anyagi keretek között!  A nagyobbak a testnevelés órákon és délutáni sportkörök keretében elégíthetik ki mozgásigényüket.

Az első osztályokban a biztos alapok megteremtésére törekszik minden tanító néni, így iskolánkban az olvasástanítás szintetizáló - elemző - szótagoló módszer szerint történik. A gyerekek képességeink – készségeinek természetes érési folyamataihoz alkalmazkodva „elnyújtott” írás- és olvasástanítással juttatjuk el a kicsiket év végéig a biztos értő olvasás szintjére.  
Iskolánk növekvő népszerűségét mutatja, hogy egyre többen keresik fel a leendő elsősök számára meghirdetett Játszóházi programjainkat, ahol a nagycsoportos óvodások izgalmas játékos foglalkozásokon ismerkedhetnek meg leendő tanító nénijükkel.

 jatszohat

 Kicsik a játszóházban


A szülők számára itt lehetőség nyílik a személyes beszélgetésen túl arra is, hogy megismerkedjenek az iskola épületével, az itt folyó oktató nevelőmunkával.

E programokat novembertől meghirdetve, szombati napokon tartjuk az érdeklődőknek!

 

Az „ovis programok” száma egyre bővül, 2008-tól iskolánkban került megrendezésre egy nagyon rangos kerületi óvodás sportrendezvény: az Óvoda olimpia. A színvonalas szervezés és lebonyolítás testnevelő tanárainkat dicséri.

hajugyesen

 Hajrá! Csak ügyesen!...........az Óvoda olimpián

 

ovodaiolimpia

Óvoda olimpia

A pedagógusok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tudás megszerzése színes és érdekes legyen a gyerekek számára. Ha csak tehetjük, kimozdulunk és a gyermekekkel tanulmányi sétákon, múzeum– és színházlátogatásokon, állatkerti sétákon, kirándulásokon veszünk részt. Természetesen mindig a szülőkkel előzetesen egyeztetve szervezzük meg iskolán kívüli programjainkat, így van ez a több napos hétvégi kirándulások /igazgatói engedéllyel - erdei iskolák/ lebonyolítása esetén is.

A nálunk tanuló alsós gyermekek számot adhatnak a megszerzett tudásukról a rendszeresen zajló házi tanulmányi versenyeinken. Így a népdaléneklő, vers- és prózamondó, a szép olvasás, a nyelvtan- helyesírás, szépírás és matematika verseny nyertesei a tavalyi években sikerrel jutottak tovább a kerületi versenyekre, s ott is szépen szerepeltek. A tantárgyi versenyek mellett évek óta működnek a komplex tudást igénylő Állatok világnapjához kapcsolódó rendezvények, környezetvédelmi témákat felölelő versenyek. A Föld napjáról, a Madarak és fák napjáról, a Víz világnapjáról szóló témákban a komplex elméleti tudás mellett előtérbe kerül a rajzos – technikai – kézügyességet igénylő versengés.
Nagyon jó a kapcsolatunk, iskolánk könyvtárosával. Az alsós tanulóink rendszeres könyvtárlátogatók, s gyakran felkeresik a gazdagon felszerelt könyvtárat! A színes könyvtári órákon minden alsós osztály mozgósítható, így a tartalmas kutatómunkát már kicsiként elsajátítják a gyerekek. Több osztály a kerületi Szabó Ervin Könyvtárat is havonta látogatja.
Tanulóinkat arra neveljük, hogy szeressék és becsüljék meg a tiszta szép környezetüket, óvják osztályuk vagyonát, ezt szolgálja az alsó tagozatos osztályok között zajló tisztaság verseny, melynek féléves értékelésekor értékes díjakat vehetnek át a győztes osztályok és megszerzik: a TISZTA, RENDES OSZTÁLY címet!

Érdemes vigyázni az osztálytermekre a szép virágos, esztétikusan dekorált folyosóra, hiszen sok gyerek nem csak a délelőttöt, hanem a délután nagy részét is az iskola falai között tölti. A napközis csoportokban jól felkészült tanítók gondoskodnak arról, hogy a másnapi órákra kellően felkészülten menjenek a tanulók, de arról is, hogy mindig elegendő idő jusson a mozgásra, a játékra. 
T
anítás után a szép tágas ebédlőben, kulturált körülmények között étkezhet minden alsós kisgyermek. Az elsőtől harmadikig a gyerekeket terített asztallal várják a konyhás nénik, a negyedikesek már magukat kiszolgálva étkeznek. 
N
apköziben főleg iskolánk sportudvarán s az itt kialakított játszótéren vagy a kisudvaron játszanak a csoportok, de ha az időjárás engedi a közeli játszóterekre – a Margitszigetre is ellátogatnak a napközisek. Főleg péntekenként izgalmas szabadidős programok várják a tanulókat. Pl.: gyümölcsnapok keretében salátakészítés, főzés-sütés a jól felszerelt tankonyhán, rajzversenyek, kézműves foglalkozások múzeumlátogatások, izgalmas mozgásos-sport programok, fociverseny...stb.

 

adventvasar 

 foci

A délelőtti és délutáni programokat színesítik az iskolai szakkörök: rajz, színjátszó – dráma szakkör, báb szakkör. A színjátszószakkör és a bábszakkör tagjai rendszeresen fellépnek az iskolai alsós műsorokban. A bábosok szép eredményékeket szereztek kerületi és budapesti programokon is 
/ Gyerekművészeti Fesztivál, Kerület Napja, Budapesti Bábtalálkozó/. A szakkörökön minden érdeklődő gyermek külön díjazás nélkül vehet részt!babszak 

Bábszakkörösök fellépése


Mivel iskolánkban kiemelt szerepet kap a mozgás a sport, így a délutáni sportkörök gazdag kínálatával várjuk az alsósokat is, a korszerűen felszerelt tornateremben: kézilabda, kosárlabda, foci, játékos mozgás, atlétika sportágakban ügyesedhetnek a gyerekek. Fizetős tanfolyamokon elsajátíthatják a judo, vívás, kosarazás, zumba, zenés tánc, kapuéra fortélyait.

Vannak olyan, már hagyományosnak mondható iskolai programok, melyből az alsó tagozat is derekasan kiveszi a részét.  Hatalmas lelkesedéssel zajlik ősszel és tavasszal a papírgyűjtés, melybe a szülők jelentős része is igen aktívan bekapcsolódik!
A decemberi gazdag programkínálat – Adventi hetek címmel - minden évben sok érdeklődőt vonz. Pl.: Mikulás váró, Karácsonyi folyosó és osztályterem díszítés,  fenyőfadíszítés, mézeskalácssütés. Nem minden tanévben rendezzük meg, de  szép emlékét őrizzük a Mackónapi programokról - a mackókiállításról /ezzel iskolánk a rekordok közé is bekerült/ illetve macikészítésről, a mackószobrászatról szóló színes programokról.

 

martonn
Márton napi lámpáskészítés a németes osztályokkal

macinap 

Mackónap - Macikiállítás

 oregmedve

„Öregmacik” versenye: Mennyi macit gyűjtöttünk!

A januári, félévi bizonyítványosztás után, a február a farsangolás jegyében telik el. Az osztálykeretben zajló vidám farsangi jelmezversenyek, játékos vetélkedések önfeledt szórakozást biztosítanak tanulóinknak.

 
 

 faharsang

Itt a farsang, áll a bál!

Minden tavasszal megemlékezünk iskolánk névadójáról, Csik Ferencről. A Csik-napok egyikén mozgásos akadály- ill.  váltóversenyek zajlanak, illetve játékos feladatlapok kitöltésével mutathatják meg tanulóink mennyire ismerik iskolájukat. A második napon több híres sportoló részvételével szép ünnepségen emlékezünk meg névadónkról, itt adják át a jó tanulmányi és kiemelkedő sport eredményekkel rendelkező tanulóknak a Csik oklevelet illetve Csik díjat is.

 kuzdelemelott

Bemelegítés a küzdelem előtt

 

csiknapisp
Csik napi sorversenyek

Kétévente, tavasszal egy másik eseményre való felkészülés hozza lázba az alsósokat. Készülünk a MEDVEST-re! Ezen az izgalmas gálaműsoron általában egy-egy műsorszámmal mutatkozik be minden alsós osztály.  Nagyon sokszínű és látványos produkciók születnek, - lehet ez mesejáték, bábelőadás, vers, színdarab részlete vagy dal - ének, hangszeres előadás esetleg tornabemutató vagy táncjelenet! Mind azt bizonyítják, milyen tehetségesek az ide járó gyerekek, milyen ötletes produkciókra tanítható meg egy-egy osztályközösség, milyen magas színvonalú személyiségformáló nevelőmunkát végeznek a pedagógusok. 
Az itt elért siker, büszkeség a pedagógusnak és szülőnek egyaránt! 

 

medvestnemetj
Medvest: német jelenet

 

babeloadasmedvest
Bábelőadás a Medvesten

 

nemetmesejelenet
Német nyelvű mesejelenet

Hagyomány az alsó tagozaton a gyermeknap megünneplése és az édesanyák köszöntése, melyre az alsós osztályok műsorral és ajándékkal is készülnek.

Az év végi nagy hajrá előtt - igazgatói engedéllyel - többnapos osztálykirándulásokon kovácsolódnak igazi közösségé a résztvevő osztályok.

Aztán a bizonyítványosztás után következhet a megérdemelt pihenés!  Erdei iskolák, nyelvi táborok, sporttáborok, Balatonfenyvesen az iskolai-tábor, a kerületi napközis tábor gondoskodik arról, hogy tanulóink a vakáció napjaiban se unatkozzanak!  

Szeretettel várunk iskolánkban az érdeklődő Szülőket minden évben, a honlapunkon meghirdetett programjainkon!

Információk a beiskolázásról

Száraz Tamás

FONTOS INFORMÁCIÓK A BEISKOLÁZÁSRÓL:

Szándéknyilatkozat (jelentkezési lap) elsősök beíratásához iskolánkba a 2013-2014-es tanévre letölthető és kinyomtatható itt:

Jelentkezési lap

A jelentkezési lap kitöltése és leadása szándéknyilatkozat, a BEIRATKOZÁS a 2013-2014-es tanévre országosan 2013. márciusában lesz. A pontos időpontot a későbbiekben tüntetjük fel a honlapon.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

- a gyermek születési anyakönyvi kivonata

- a gyermek és a szülő lakcímkártyája

- a gyermek TAJ kártyája

- a gyermek óvodai szakvéleménye (illetve – ha van – nevelési tanácsadói szakvéleménye, vagy szakértői véleménye

Mozgáskoordinációs, sport alkalmassági mérés leendő elsősök számára:

A szintmérésen – a nagy érdeklődés, és az előjelentkezők magas létszáma miatt – minden leendő első osztályos kisdiákunknak ajánlott a részvétel, az osztályválasztástól függetlenül.

Időpontja: 2013. március 23. (a játszóház keretében testnevelők segítségével)

Pót alkalmassági: időpontját később közöljük

Feladatok:

- 15m egyenes vonalú futás                                       - 15m szlalom futás bóják között

- felfutás ferde padon a bordásfalig                          - vándormászás-lemászás 6 bordásfalon

- gurulóátfordulás előre és hátra                                - labdagurítás 2 hosszú padon

- labdavezetés lábbal padok mellett                          - utánzójárás: nyúlugrás, pókjárás

- járás alacsony gerendán                                          - célba dobás (falra rajzolt körbe kislabdával)

A feladatokat testnevelő tanáraink 1-5-ig pontozzák.

Maximális pontszám: 50 pont. Alkalmassági szint: 75% (37,5 pont)

Kérjük, hogy a gyermekek sportruházatban és tornacipőben jöjjenek!

Mérések, vizsgák

Száraz Tamás

A Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium Kompetencia mérési eredményei

Az egységesen központilag feldolgozott kompetenciamérési eredmények a 2007-2008-as tanév óta állnak rendelkezésre.

A 2010-es évi Országos kompetenciaméréstől kezdődően a szövegértés, illetve a matematika területén új, évfolyam független skálát vezettek be, amelyen összehasonlítható módon ábrázolható a 6., a 8. és a 10. évfolyamos tanulók szövegértési, illetve matematikai eredménye. A 2010. évi Országos kompetenciamérés jelentéseiben már ezek az új skálák szerepelnek. Az új skálákon – 2008-ig visszamenőleg – a korábbi mérések eredményeit is megjelenítették. A mérési azonosító 2008-as bevezetése lehetővé tette, hogy a 2010. évi méréstől kezdődően a tanulók fejlődése egyénileg követhető legyen. Ezért a 2010. évi jelentések már a tanulók fejlődését bemutató ábrákat is tartalmaznak.

Tisztelt Érdeklődő Szülők! A kompetencia mérés több éves egyéni eredményei megtekinthetők az interneten!

A kompetenciamérésben résztvevő tanulók mérési azonosítót kapnak/kaptak, amivel a tanuló egyéni eredményeit megismerhetik a http://www.kir.hu/okmfit/tanulo.aspx honlapon.

A Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium eredményei az eddigi kompetenciamérésekben (2008-2012)

 

Mérési terület

Évfolyam

Képzési forma

2008

2009

2010

2011

2012

Matematika

6.

Ált. isk.

1563

1489

1533

1556

1573

8.

Ált. isk.

1658

1596

1669

1615

1674

10

Gimn.

1777

1697

1718

1718

1752

Szövegértés

6.

Ált. isk.

1566

1513

1545

1544

1544

8.

Ált. isk.

1689

1579

1670

1615

1655

10

Gimn.

1735

1775

1756

1700

1739

Összefoglalva elmondható, hogy eredményeink az országos eredményekhez hasonlítva elérik azokat, illetve általánosságban jobbak. Mégis úgy gondoljuk, hogy kiemelt figyelemmel kell követni azokat a tanulókat, akik nem érik el az alapszintet.

Minden évben sokat foglalkozunk a kompetenciaméréssel. Munkaközösségenként és tantestületi értekezleteken is. Fontos megérteni minden kollégának és szülőnek, hogy minden tantárgy tud tenni a gyerekek ezen képességeinek fejlesztéséért, tehát nemcsak a matematika tanárnak és a magyar tanárnak a dolga a kompetenciák fejlesztése. A tanárok és a szülők együttes munkája lehet eredményes.


Alapítványunk

Száraz Tamás

Medve Utcai Iskolai Alapítvány

1992-ben hoztuk létre szülői és tanári kezdeményezésre alapítványunkat. Alapítók:
Dr. Labanc Tiborné
Dr. Molnár Jánosné
Berta István
Kluka Tibor

Az alapítvány célja:
1.     Az idegen nyelvek magasabb színvonalra emelése, nyelvi laboratórium létrehozása.
2.     A számítástechnikai oktatás feltételeinek javítása.
3.     Anyagi bázis teremtése az alaptantervben nem szereplő oktatási célok megvalósításához szükséges eszközök megvásárlására.
4.     Az iskola eszközrendszerének bővítése.
5.     A kiemelkedő, újszerű feladatot vállaló pedagógusok ösztöndíjjal való támogatása.
6.     Tanulmányi és sportversenyek jutalmazása.
7.     Pályázati rendszer kidolgozása és megvalósítása, amely az iskola továbbfejlesztését, fennmaradását segíti elő és programot ad jövőjének kialakítására.

Az alapítvány nyitott, ehhez bármely természetes, vagy jogi személy csatlakozhat. Az alapítványhoz csatlakozó juttatásai növelik az alapítvány vagyonát, vagy pedig a támogató rendelkezése szerint közvetlenül alapítványi célokra fordítható. Csatlakozás esetén a felajánlásokról és a csatlakozó által meghatározott feltételek elfogadásáról a Kuratórium dönt. A csatlakozók nem válnak a csatlakozás tényével alapítókká.

Az alapítvánnyal kapcsolatos feladatokat a Kuratórium, valamint ennek képviseletében a Kuratórium elnöke látja el.

A Kuratórium elnöke: Pusztai Erika

A Kuratórium további tagjai:
Ábrahám Eszter
Pryma Zoltán  
Sebestyénné Horváth Ildikó
Szabóné Butykay Ágnes

Amennyiben támogatni szeretnék alapítványunkat a következő számlaszámon tehetik meg: 11702036-20557360
Kérdéseikkel, ötleteikkel keressék a kuratórium elnökét.

Sporteredmények

Száraz Tamás

DUATLON DIÁKOLIMPIA

ORSZÁGOS DÖNTŐ 2013/14-es tanév

2013. október 06. Lakitelek

Egyéni verseny:

V. korcsoport fiú:

               6. hely:           RADVÁNYI MÁTÉ

               8. hely:           PAPP TAMÁS

               10. hely:         RADVÁNYI MÁRK

Csapatverseny:

V. korcsoport fiú:

1. hely:          Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

                                      RADVÁNYI MÁTÉ

                                      PAPP TAMÁS

                                      RADVÁNYI MÁRK

…..és ezzel elnyerték, a

duatlon

 

„Magyarország Diákolimpia bajnoka”

                                             címet.

                                                                       Gratulálunk!Evezés Országos Diákolimpia 2013.:

-          2 pár evezős 1000 m:

I. helyezett:       Barócs Bence 9. oszt.

  Szegedi Tamás 10.b

 

Gratulálunk!!!


Mezei futóverseny 2013. Eredmények:

 Lányok:

                   V. korcsoport:                - I. helyezett: Bakó Réka 9.a

- II. helyezett: Samai Zsuzsanna 9.ny

- III. helyezett: Schneider Flóra 9.a

- IV. helyezett: Preil Vivien 10.b

Bakó Réka, Samai Zsuzsanna, Schneider Flóra és Preil Vivien a csapatbajnokságban I. helyezést értek el!!!!

            VI. korcsoport:

-          I. helyezett: Józan Bea 11.b

 


 

 

100 m fiú mellúszás - általános iakola Cerva Szabolcs III. helyezett
100 m fiú mellúszás - középiskola Szilvásy Márk III. helyezett
100 m leány mellúszás - középiskola Gercsák Dóra I. helyezett
100 m fiú pillangóúszás - általános iskola Molnár Bálint III. helyezett
100 m fiú pillangóúszás - középiskola Zsembery Bendegúz III. helyezett
100 m leány pillangóúszás - általános iskola Mutlak Jázmin I. helyezett
100 m leány pillangóúszás - középiskola Szalay Viktória I. helyezett
4 x 50 m fiú vegyes váltó - általános iskola Csontos Dominik III. helyezett
Cerva Szabolcs
Molnár Bálint
Harsány Dávid
4 x 50 m fiú vegyes váltó - középiskola Venyige Ádám III. helyezett
Szilvásy Márk
Zsembery Bendegúz
Papp Márk
4 x 50 leány vegyes váltó - középiskola Eszenyi Regina I. helyezett
Gercsák Dóra
Szalai Viktória
Szalay Viktória
A gimisek a csapatversenyt megnyerték, az általános iskolások 2.helyezést értel el.
Iskolai segítők

Száraz Tamás

Kedves Gyerekek, Szülők!

Mi az iskolában dolgozunk, és nehézségekkel küzdő vagy bajba került gyerekeknek, családoknak nyújtunk segítséget. Akár csak egy-egy apró kérdése, akár komoly gondjai vannak, forduljon hozzánk bizalommal!


Papp Zita és Tompa Erika

fejlesztőpedagógusok

 elérhetőségük: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Feladatunk a szakvéleménnyel rendelkező tanulási nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztése, szüleik és pedagógusaik szakmai támogatása, sikeres integrációjuk érdekében. Egyéni és csoportfoglalkozást tartunk, illetve egyes osztályokban mozgásterápiát végzünk. 
Várjuk azoknak a szülőknek, gyermekeknek a megkeresését, akik úgy érzik, nem megy a gyermek képességeinek megfelelően a tanulás.


Gaskó Ágota

Iskolapszichológus

Megtalálható az iskolában: 
szerda 10-16
péntek 10-15
1-es Tárgyaló (a kávéautomata mellett)

Elérhetősége: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Király Orsolya

logopédus (az FPSZ II. kerületi Tagintézményének munkatársa)

email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  Orosz Melinda

családgondozó

/a II. kerületi Önkormányzat Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársa/

1027 Budapest, Horvát u. 2-12.

Tel./fax: 225-7956
E-mail:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

II. kerületi Önkormányzat Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Családsegítő és Gyermekjóléti Központ egyéb elérhetősége: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vezető: Papp Krisztina

Nyitva tartás:
hétfő, csütörtök: 14.00-18.00
kedd, szerda: 10.00-18.00
péntek: 10.00-14.00

A Gyermekjóléti Központ figyelemmel kíséri a kerületben élő gyermekek szociális helyzetét, segítő szolgáltatásokkal támogatja a gyermeki jogok érvényesülését, a családban nevelkedő gyermekek egészséges testi, szellemi, lelki fejlődését, érdekének védelmét.

Tanulmányi eredmények

Száraz Tamás

HAMAROSAN

További cikkeink...

Iskolánkról

Iskolánk a Csik Ferenc Általános és Gimnázium a második kerület szívében várja azokat az általános iskolai tanulókat, akik német nyelvet szeretnének tanulni vagy érdeklődnek a sport iránt. Gimnáziumunk azokat a fiatalokat várja, akik érdeklődnek a sport vagy a média világa iránt. Élsportoló tanulóink számára egyéni érkezési idővel igyekszünk megkönnyíteni a tanulás és a sport összehangolását, míg médiás tanulóinkat emelt számú média és média gyakorlat órákkal várjuk.

Ön itt van: Home Uncategorised