Csik-díj

A Csik-díjat azon tanulónk kaphatja, akinek 4,5-es a tanulmányi átlaga, példamutató a magatartása és nemzetközi vagy országos bajnokságon bajnoki címet szerzett.

 

A 2019-2020-as tanévben az alábbi tanulónk kapta meg a Csik-díjat:

 

“Fodor Nikolett, 12.A oszályos diákunk A 2017/18-as tanévtől iskolánk tanulója. Csendes, alkalmazkodó személyiség, de ha kell, tud szólni határozottan is, ki tud állni önmagáért, igazságáért. Megtalálta a helyét a közösségben, és fokozatosan a legjobb tanulók közé emelkedett. Céltudatos, tudja, hogyan ossza be idejét, energiáját. Ez utóbbi épp azért fontos, mert kisgyermekként kezdett sportolni, a családi háttér is szerepet játszott abban, hogy az atlétika mellett döntött, magasugrásban ért el komoly eredményeket. A Műegyetemi Atlétikai és Football Club volt az első egyesülete, majd a III. kerületi Torna és Vívó Egylet lett sportpályafutásának otthona. Sikereit válogatottság koronázta meg, több külföldi verseny mellett büszke lehet a győri Európa-bajnokságon elért 17. helyére. Jelenleg hétpróbázik, a sport területén további nagy tervei, céljai vannak.”

 

A 2018-2019-es tanévben alábbi tanulóink kaptak Csik-díjat:

 

“Első díjazottunk 2016 óta iskolánk tanulója. Kedves, szeretetreméltó személyiség. Mindig mindenben lehet rá számítani, legyen az iskolai rendezvényre készülés, tanulmányi munka vagy az osztály érdekében végzett bármilyen tevékenység. Feladatait igényesen, magas színvonalon teljesíti. Erős benne a kötelességtudat, nagyon szorgalmas, de mindeközben mosolygós természetével, segítőkészségével társai és tanárai körében is népszerű.

Kitűnő tanulmányi munkája mellett kitűnő sportoló is. Szenvedélye a műugrás, kihívásnak tartja, hogy nagy magasságból új ugráskombinációt megtanuljon, és ezzel a közelgő EB-n jó helyezést érjen el.

Egész személyisége, iskolai és sportolói teljesítménye igazi példaképpé teszi minden diákunk számára. Méltó iskolánk legmagasabb kitüntetésére. Szólítom Kun Patríciát a 8.a osztály tanulóját.”

“Következő díjazott tanulónkban egy olyan csodálatos személyt ismerhetünk meg, akinek elszántsága és akaratereje példaértékű mindenki számára. Véget nem érő kitartása és határozottsága nemcsak a tanulmányaiban de a sporteredményeiben is megmutatkozik. A mai fiatalok között ritkán találni ilyen értékekkel rendelkező gyereket. Szabadidejében sosem tétlenkedik, hisz akinek volt alkalma olvasni verseit, tudja hogyan képes megérinteni mások lelkét a szavakkal játszva. Sosem panaszkodik, mert előbb mindig a megoldást keresi. Folyton feszegeti a saját határait, újabb és újabb célokat tűz ki maga elé melyeket sikeresen teljesít. Paraolimpiai úszóként nemcsak ellenfeleivel, hanem önmagával is versenyez. Eredményei és rekordjai mutatják, mennyi munka van egy-egy sikerének hátterében. Számos egyéni csúcsot úszott országos versenyeken több számban is. Nem csak paraúszóknak kiírt versenyen vett részt, de helytállt egészséges sportolók versenyén is. 200 méter vegyes úszásával kvalifikáltatta magát a 2019-es világbajnokságra. Ő Tóth Éva, a 8.b osztály tanulója.”

 

“Gimnáziumunk egyik Csik-díjat érdemlő tanulója, 2 éve érkezett hozzánk. A 11. és 12. évfolyamot is magántanulóként végzi kitűnő eredménnyel.

Kedves egyénisége gyorsan elfogadottá vált az osztályban is, mivel önzetlenül segít mindenkinek a tanulásban, aki hozzá fordul. Kiváló képességeit folyamatosan fejleszti, önállóan és pontosan szervezi életét. Nemcsak tanulmányaiban, a sportban is kiemelkedő eredményeket ér el. Tervszerűen hangolja össze tanulmányi munkáját és sport tevékenységét. Eredményei mögött céltudatos és kitartó személyisége áll. Nem ismer lehetetlent, és nem ismer fél megoldásokat, a tökéletességre törekszik a sportban és a tanulásban egyaránt. Négyszeres magyar bajnok, a nemzetközi versenyeken öt első, három második, és hét harmadik helyezést szerzett. Az Európa bajnokságokon 2016-ban ezüst, 2017-ben és 2018-ban bronzérmes volt. Az ifjúsági olimpián 2018-ban 4. helyezést ért el. Gondolkodása, értékrendje követendő példa minden diákunk számára. Ő Sándorházi Vivien, a 12.A osztály tollaslabdázó sportolója.”

 

“Másik gimnazista tanulónk, aki Csik-díjat érdemlő céltudatos, elszánt, szívós játékos szárazon és vízben egyaránt. Ha valamit eltervez, az meg lesz csinálva. Mindezt fiatal korát meghazudtoló felelősségérzettel, erkölcsi érzékkel teszi. Rejtély, hogy a sport és a tanulás mellett mikor van ideje magát pallérozni, de igazi polihisztor. Tájékozott, olvasott, átfogó ismeretei kiterjednek a társadalomtörténeti ismereteken túl a kortárs irodalomra is. Számára érték a tudás, a csapatszellem, amit főleg a sportban tud bizonyítani. Tudatosan dolgozik magán nem csak testileg, de emberileg is, ahogy az egy sportemberhez méltó.
Felnőtt Országos Bajnokság 1. helyezetett, az Ifjúsági Világbajnokság 3. helyezett csapatának tagja. Szólítom Bóbis Botondot, a 12.B osztály vízilabdázó sportolóját.”

 

“Szintén Csik-díjat érdemel az a tanulónk, aki a gimnáziumi évek során mindvégig kitartóan dolgozott a maga elé kitűzött céljaiért.
Miközben a vízilabdában kimagasló eredményeket ért el, tanulmányi eredménye végig jeles volt.
Míg szárazon végtelenül tisztelettudó, csendes megfigyelő, ki gondolná róla, hogy a vízben rendkívül harcos, küzdő szellem.
Az órai munkáját jellemzi, hogy tudja, hogy neki kevesebb idő jut a könyv fölött ülni, ezért mindig órán kitartóan figyel. Tanárai azt mesélik róla, nem tudják, mikor volt ideje megtanulni a tananyagot, de tudja. Megbízható, társai számíthatnak rá, soha nem él vissza mások bizalmával.
Felnőtt Országos Bajnokság 1. helyezett, az Ifjúsági Világbajnokság 3. helyezett csapatának tagja. Ő Dala Döme, a 12.B osztály tanulója.”