Öko-programunk

Válaszul az erősödő globális problémákra a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elv alapján tantestületünkön belül megalapítottuk a Környezetvédelmi és fenntarthatósági munkacsoportunkat.

Főbb célkitűzéseink közé tartozik a gyerekek eredményesebb szemléletformálása, környezettudatos nevelésének erősítése, intézményünk további zöldítése, valamint az ökoiskola cím elnyerése.

Az idei tanévtől bögrébe kérjük a kávét, dobozba az ételt, igyekszünk kerülni az egyszer használatos csomagolásokat, a meglévőket szelektíven gyűjtjük, ezzel példát mutatva diákjainknak.

A fejleményekről és elért sikereinkről rendszeresen beszámolunk! Legyen zöldebb az iskolánk!

A környezettudatos nevelés jegyében minden osztályterembe bekerült két szelektív hulladékgyűjtő és seprű, lapáttal.

Vámosiné Vitáris Márta tanítónő vezetésével a gyerekek félcserjéket ültettek az iskolánk udvarán található kiskertbe.
A hangafélékhez tartozó félcserjék mesés színekben pompáznak. A lila, sötét rózsaszín és törtfehér minden árnyalata látható. Reméljük a gondos öntözés és az őszi napfény megerősíti a kis töveket.

Iskolánk csatlakozott az ” 10 millió fa “ faültető civil egyesülethez. Két Hegyi juhart ültettünk el udvaronkon. A facsemeték 3 évesek, szépek életerősek. További gondozásukat két alsós osztály vállalta el: a 4.b és a 2.b. A 3.a osztályosok a korábban ültetett hanga cserjéket gondozzák.

 

Orgona ültetés az alsós “kis udvaron”.
Ha megnőnek a kis orgonák a  gyerekeknek árnyat és hűs levegőt adnak majd.
Iskolánkban elektronikai hulladék gyűjtést tartottunk. Erről bővebb információk ide kattintva érhetőek el. A legaktívabbak a 4.a és 7.b osztályosok voltak.
Tóth Bence, iskolánk kémia szakos tanára készített egy összefoglalót, mely a szelektív hulladékgyűjtés menetét írja le. A prezentáció ide kattintva érhető el.